Bingospel online

Att bingospel online nästan helt har tagit över marknaden för bingospel är nog ingen nyhet för de flesta. Bingo har gått från att vara ett sällskapsspel för pensionärer till att tilltala unga människor som kan njuta av bingospelets spänning på nätet istället för i inrökta gamla bingohallar. Och bingosajterna kommer inte att minska, utan växer snarare för varje år som går.

Det finns så klart fortfarande bingohallar som på den gamla goda tiden. Hallar som rustas upp och fräschas till och får en ansiktslyftning hoppas på att nå ut till en lite yngre publik, enligt en artikel som publicerats i tidningen Arbetarbladet. Och visst är det bra att bingohallarna finns kvar för de som tycker om att umgås och mötas på det sättet, men de kommer knappast att kunna mäta sig med den omsättning och det nya värde bingospel online utgör.

208696-winning-game-cardFaktum är att detta nya sätt att spela bingo bidrar till en stor ökning av bingospelets status i landet. När folk kan spela bingo dygnet runt och dessutom har stora summor i potten blir bingospelet något helt nytt som passar bättre i samtiden än det gamla sättet att spela. För ärligt talat så kommer nog inte de yngre generationerna att hitta tillbaka till bingohallarna, oavsett hur fräscht man inreder och oavsett hur mycket man målar om väggarna. Risken är istället att man tappar pensionärerna, som är den grupp som verkligen tycker om bingohallarnas funktion. Där kan de mötas och samtala, och på sås ätt samlas de på ett sätt som de kanske inte kommer att kunna göra om hallarna stänger.

Ett exempel på en framgångsrik sida är Ballet Bingo som har bingospel i överflöd på en fräsch sajt. Och det är sidor som deras som gör att branschen växer så det knakar. Hallarna som bara står och gapar tomma, i områden där det inte finns ett behov av dem, kan nyttjas för nya ändamål. Exempelvis kan de användas som övernattningslokal för hemlösa under kalla nätter på vinterhalvåret, som en artikel i Dagens Nyheter berättar om. Eller så en övergiven bingolokal nytt liv och förvandlas till en stor loppmarknad, som Sydsvenskan skriver om.