Pokerlicens i julklapp?

Sista minuten för att köpa julklappar är nu. Sex dagar kvar till jul och det är mycket att göra, försök att inte stressa i ditt köp – utan tänk igenom vad som passar vem.

Västsvenskar är snålast med julklappar, enligt en undersökning som SBAB har presenterat. Och egentligen lägger vi svenskar allt mer pengar på julklappar. I år väntas vi till och med slå rekord, och handlar för 75 miljarder kronor. Men för de som bor i Västsverige är det alltså inte så. Västsvenskarna handlar för hela 1000 kronor mindre än övriga konsumenter.

Nu är det bara sex dagar kvar till julafton och om du inte har handlat dina julklappar än riskerar du att bli en av de som stress-köper någonting som du är osäker på – och antagligen kommer du som handlar utan att ha planerat köpa julklappar för mer pengar än annars.

Julklappsregler

Det finns faktiskt en del julklappsregler att ha i åtanke, någonting man lyfter i den här artikeln från Leva & Bo. Bland annat skriver de man inte ska fråga vad en person önskar, eftersom det gör att personen själv känner sig skyldig att köpa någonting tillbaka. Försök istället att tänka på vad personen tycker om att göra och anpassa dig efter det. Om han eller hon exempelvis gillar träning kan du köpa träningskläder, om hen gillar film kan du ge en biocheck eller om personen gillar att spela poker på nätet – varför då inte köpa en pokerlicens på PokerOffice? Det är när en present är personlig och genomtänkt som den är bra, det handlar inte om pengar utan om eftertanke. I artikeln nämnder de för övrigt även att en väldigt viktig sak är att bifoga kvittot så att personen kan lämna tillbaka om hen inte är nöjd utan att behöva fråga om det. Andra bra tips är att inte köpa allt för dyrt, försök hålla dig i samma prisklass som den köper för. En idé är ju såklart också att helt skippa julklapparna. Det är både bra för plånboken och miljön, men se då till att prata med din familj och släktingar först.

286370-miscellaneous-playing-cards