Datorer slår oss i poker

 Datorerna har redan slagit människan i schack, dam och Go. Men nu har även slagit oss i tankespelet och strategispelet poker.

I en nyhet på Sveriges Radio går det att läsa om hur datorer nu har blivit så utvecklade och intelligenta att de kan spela poker bättre än människor. Nyligen vann datorer nämligen på en turnering i Texas, vid hela två tillfällen. Det går det även att läsa mer om här.

Datorerna blir smartare och smartare

paddaNu har två datorprogram, vid namn Liberatus och DeepStack, vid två skilda tillfällen slagit pokerproffs i No-Limit Texas Hold’em Poker. Det är en turnering där spelare möts två och två. Det visar på hur artificiell intelligens i framtiden kommer spela en mycket stor roll i samhället, även om denna utveckling fortfarande är i sin linda. På Pokerspelaren.se finns massor mer om poker att läsa.

Det positiva är att det här, en gång för alla, bevisar att poker är ett kunskapsspel. Den lite tråkigare delen är ju vilka effekter det här kan få på nätpoker. Hur kan man vara säker på att man spelar mot en person i andra änden, säger Ulf Engström, Sveriges Radio

Spela poker till sjöss

Den som inte vill spela poker mot datorer utan mot människor, och dessutom göra det på sjön, ska bege sig ner till Blekinge i sommar. Där sker nämligen landskapets allra första poker run i juli. Då spelar man på motorbåtar och utför en rutt samtidigt. Den som vinner pokermatchen vinner även båttävlingen. Det är fem stopp och det finns spelkort längs banan, inlagda i kuvert för varje spelare som är med och tävlar.

Tävlingen går det att läsa mer om i Sydöstran där det även står att denna tävling bland annat arrangeras för att marknadsföra Blekinges skärgård, och detta på ett nytt sätt. Det är ett sätt att visa upp skönheten och inte att i första fall arrangera ett hastighetslopp. Alla med en båt som är minst 20 fot, 6 meter och åker i minst 30 knop kan delta.