Svårt att vinna derby

Poker underhåller många, sport och vadslagning underhåller nog ännu fler. Hur går det egentligen för Stockholmslaget Djurgården och det i hög grad existerande derbyspöket?

 

arena fotbollDet finns olika typer av spel och hobbies. Ett sådant är att spela poker och nätcasino, ett annat är att betta på matcher i fotboll och andra sporter. Nyligen blev det oavgjort i derbyt mellan AIK och Djurgården samt oavgjort mellan Hammarby och Djurgården. Det innebär att fotbollslaget Djurgårdens derbyspöke lever vidare in i 2018 och många som hade bettat på en vinst för samma lag gick på bet.

Superläge vändes om till oavgjort på Tele2

Det var ett riktigt superläge att bli av med derbyspöket i matchen nyligen då Djurgården mötte Hammarby i en het match på Tele2. Det hela började bra, som det just brukar göra. Men när det blåstes av och matchen var slut stod det ändå 1-1 på tavlan. I en artikel i Dagens Nyheter går det att läsa om hur det omtalade derbyspöket lever vidare in i nästa säsong eftersom denna nu snart är över. Det innebär också att det är det 19:e raka derbyt utan seger för Djurgården. Stockholmslaget har inte vunnit mot sina stadsrivaler, Hammarby eller AIK, sedan den 19 september 2011. Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel hade inför säsongen lovat supportrarna en vinst, men det blev inte så.

Tio avslut mot fem efter en halvtimmes spel

I matchen mot Hammarby hade DIF efter en halvtimmes spel minst tio avslut mot mål, i jämförelse med motståndarlagets fem. När halvleken sedan var över stod det elva mot tolv. För efter drygt 20 minuters spel vände matchbilden till Hammarbys fördel och Djurgården tappade fokus och fick problem.

Malmö leder allsvenska tabellen

Malmö är ledande i tabellen över allsvenskan och kommer fortsätta vara det om något drastiskt inte händer. Djurgården ligger på andra plats men är hela sex poäng efter. Mer om detta går det att läsa om i denna artikel från Dagens Nyheter. Tränaren Özcan Melkemichel fick efter matchen frågan om denna svit av icke-vinst har blivit till en slags mental spärr för spelarna i laget. Han svarar att det inte finns något mentalt i detta utan att de spelare som spelar inte ens varit med om historiken utan i stället visar djup moral.