Svenska Spel sågas av experter

Statliga Svenska Spel har monopol i Sverige gällande spelmarknaden, men nu sågas bolaget av spelexperter då man anser att de inte riktigt tar sitt ansvar när det kommer till ansvarsfullt spelande.

2165230-online-pokerAtt spela spel är – och ska vara, roligt. Detta oavsett om man väljer att spela med pengar eller om man gör det för tidsfördriv eller sällskapsspel med nära och kära. När det är pengar inblandat så blir det en annan spänning som det inte går att komma ifrån, vilket gör att det gäller att se upp så man som spelare inte tippar över kanten utan hela tiden behåller sitt spelfokus. Detta speciellt när världen helt svämmar över av lättillgängliga spel. Ta bara att man på exempelvis slotssidan.com kan få tips och hjälp om var man kan finna de bästa spelsajterna. Detta öppnar upp till många fantastiska spel, men ställer höga krav på de enskilda spelarna. Att ha spelmonopol i Sverige som Svenska Spel har gör att det ställs krav på att man verkligen tar hand om sina spelare, något som många spelexperter nu anser att de inte gör.

“Det är väl ett imageskapande och ett statement att man är seriös. Men hur pass effektivt det är beror på vilka åtgärder det handlar om.”

Citatet kommer från en artikel från Nyheter24 där Per Binde, spelforskare på Göteborgs Universitet, uttalar sig om att Svenska Spel borde ändra sin taktik. Detta då de lägger 344 miljoner kronor på reklam, vara 20 miljoner går till att kampanjer för ansvarsfullt spelande. De har tidigare blivit granskade där det kommer fram att Svenska Spel behöver de stora spelarna som sedan riskerar att skuldsätta sig. Men, kanske är det upp till var och en att ansvara för sitt eget spelande?